Kanvas is de studievereniging voor de studenten kunstgeschiedenis van de Universiteit van Amsterdam. Opgericht in 2010 is Kanvas van start gegaan als aanvulling op de studie en om studenten de kans te geven vriendschappen met elkaar te sluiten. Kanvas heeft als doel de kunstgeschiedenisstudent in aanraking te laten komen met de kunstwereld en bijvoorbeeld de kunst waarover je hebt geleerd in college in het echt te bekijken en te bespreken met je medestudenten.

Het is overigens niet alleen kunst die besproken wordt, want buiten de collegebanken en richt Kanvas zich vooral op gezelligheid. Kanvas is een bindende factor voor Kunstgeschiedenisstudenten vanwege de wekelijkse borrels in Theatercafé de Richel, het brede scala aan uitjes naar bijvoorbeeld ballet, musea, film of de bowlingbaan, en de twee spectaculaire reizen naar het buitenland ieder jaar. Met kerst organiseren we natuurlijk een kerstdiner, gevolgd door een gala in samenwerking met andere studieverenigingen. Samen met andere verenigingen houden we ons ook bezig met het organiseren van feesten, symposia en culturele festivals.

Het allerleukste aan Kanvas is hoe de gezelligheid en het studieverdiepende karakter samenkomen. We verzorgen studiedagen en lezingen en proosten samen op het einde van de tentamenweek. Ook kun je bij de leden terecht met vragen over wat je zou kunnen doen na je studie, hoe je je studie het beste kunt invullen met specifieke vakken en bijvoorbeeld tripjes naar het buitenland, welke tentoonstellingen je echt gezien moet hebben, en nog veel meer! Kortom, met Kanvas haal je het maximale uit je studententijd!