Back to All Events

Met Kanvas naar magisch Marokko!


Willen we meer of minder Marokko?! Leg je paspoort maar vast klaar, want Kanvas gaat dit jaar voor het eerst de geborgenheid van het Europese continent achter zich laten! Tussen 8 en 14 april zetten we voet aan wal in het land van koning Mohammed VI. We zullen ons vergapen aan couscous, tajines en mierzoete muntthee en kennismaken met de veelzijdige en gastvrije Marokkaanse cultuur. We verblijven in ieder geval in de oude medina van Marrakesh, één van de vier koningssteden van Marokko (naast Meknes, Rabat en Fez), en zullen vanuit daar tripjes maken naar andere plaatsen. Marrakesh staat bol van de islamitische kunst en deze reis is dan ook een uitgelezen kans om je kunsthistorische kennis te verbreden buiten de westerse kaders! We bezoeken onder andere eeuwenoude madrassa’s (koranscholen), koninklijke paleizen en graftombes, de kleurrijke souqs en stadstuinen. Naast islamitische kunst en architectuur zullen we ook kennismaken met de restanten van de Franse koloniale tijd in de stedenbouw en architectuur.

Yallah, tot in april!

Earlier Event: March 15
Met de Acco & Stuco naar Den Bosch