Back to All Events

Mama Cash Feminist Festival


Aletta Jacobs studeerde als eerste vrouw aan de universiteit. Wilhelmina Drucker streed voor vrouwenkiesrecht. Simone de Beauvoir verachtte de macht van de man. Dolle Mina wou baas in eigen buik. Judith Butler zette gender in de spotlights.

En waar staan wij?

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag en vieren we alles wat feministische bewegingen tot nu toe hebben bereikt. Maar we blikken ook vooruit op de toekomst: welke idealen streven wíj na, wat moet er anders en hoe kan de kunst ons daarbij helpen en inspireren?

Het antwoord op deze vragen vind je op het Mama Cash Feminist Festival in het Stedelijk Museum van Amsterdam, op vrijdag 8 maart van 18:30 tot 22:30 uur. Kom daar samen met de Acco protesteren tegen de status quo door middel van beeldende kunst, muziek, performances, een Feminist Open Mic Night, speciale rondleidingen door de collectie vanuit een feministisch perspectief en boordevol activisme.

Meld je nu snel aan via activiteiten@kanvasamsterdam.nl

Later Event: March 14
Halfjaarlijkse ALV