Met Kanvas naar denderend Dublin!
Nov
7
to Nov 10

Met Kanvas naar denderend Dublin!

Is groen jouw lievelingskleur en heb je altijd al baat gehad bij het getal vier? Ben jij klaar om je DUO achterwege te laten en de jackpot binnen te harken met een pot goud aan het einde van de regenboog? Dan is deze kleine reis precies wat bij jou past, want Kanvas goes Dublin.
Wil jij wat pluspunten scoren bij Esther Mulders of Gerrit Vermeer? Geef dan vooral de Trinity College Library een bezoekje om te watertanden bij de perfecte insulaire stijl van the Book of Kells. Of ga, met de tuinkabouter van je oma onder de arm, naar de St. Patrick’s Cathedral waar Jonathan Swift, de schrijver van Gullivers Travels, deken van was. Groei die baard, smeer die keel met Guinness en ontspan met wat hitjes van U2. Neem een boek van James Joyce onder de arm en verken de grootheden der Ierse literatuur.


Ontdek dit alles tijdens de kleine reis naar denderend Dublin!

Facebook evenement: https://www.facebook.com/events/2305190409791790/

WAT? Een weekend naar Dublin met Kanvas.
WAAR? Dublin, Ierland.
KOSTEN? 155 euro
HOE? Meld je aan voor 26 september via het aanmeldformulier.

De uiterste afmelddatum is 27 september, dit is tevens ook de betalingsdeadline.

View Event →

Introduction Party
Oct
8
to Oct 9

Introduction Party

The first weeks of the academic year are already over, hopefully everyone is settled in and comfortable enough to spend a Wednesday in bed with a massive hangover. The Introduction period is coming to an end so its time to get together for an (un)forgettable evening! As such, we have decided that we are going to venture into Akhnaton on the 8th of October. This club has been our base more than once and we all know how parties escalate here. It is the perfect location to start a new year filled with an unforgettable night you’ll struggle to remember. Welcome (back)!

xoxo,
Kleio/Helios/Kanvas/SES
fyi: the first people to arrive get free shots so be on time ;)
---------------------------------------
🔥 DJ's TBA
🍾 8 October 2019
🍾 Members: €5
🍾Non-members: €7
🍾 Doorsale: €7, card payment only
🍾 Akhaton Club, Nieuwezijds Kolk 25
🍾 23:00 - 04:00, door close at 1:00
🍾 Tickets available from your study association

View Event →
Lustrum Bootfeest
Sep
26
to Sep 27

Lustrum Bootfeest

WAT: Lustrum Bootparty XXL - De verkleedjezelfalsjefavorietekunstwerk/kunstenaareditie
WANNEER: donderdag 26 september: 20:00 - 00:00
WAAR: (opstapplek) Ruijterkade - Pier 14
HOEVEEL: 10,50 voor kanvassers, 12,50 voor niet-kanvassers
Tickets: https://eventix.shop/6259uqus
-
Zeg maar vaarwel tegen je veilige thuishaven en kus moeder de vrouw nog een laatste maal, want Kanvas vaart uit en zet koers naar waar de wind ons heenbrengt. Vul je plunjezak met goudstukken en het zal je tijdens de reis aan niets ontbreken: aan boord zal genoeg rum en schraal bier zijn om de oversteek te overleven! Waar brengt deze reis ons naartoe vraag je? Helemaal naar de klote!

Zijn jouw zeebenen wel geschikt om deel te nemen aan de bemanning van Kapitein Kanvas? Bewijs je zeevaardigheid en kleed je als je favoriete kunstenaar óf kunstwerk. Alleen zo stel je je felbegeerde plaatsje op de schuit veilig. Zij die ontrouw zijn aan hun kapitein en zich niet juist weten te kleden zullen ongenadig worden gekielhaald, waarna ze op de plank worden gezet en verworden tot voer voor de haaien!

Jo-ho-ho en een fles met rum!

View Event →
Met Kanvas naar magisch Marokko!
Apr
8
to Apr 14

Met Kanvas naar magisch Marokko!

Willen we meer of minder Marokko?! Leg je paspoort maar vast klaar, want Kanvas gaat dit jaar voor het eerst de geborgenheid van het Europese continent achter zich laten! Tussen 8 en 14 april zetten we voet aan wal in het land van koning Mohammed VI. We zullen ons vergapen aan couscous, tajines en mierzoete muntthee en kennismaken met de veelzijdige en gastvrije Marokkaanse cultuur. We verblijven in ieder geval in de oude medina van Marrakesh, één van de vier koningssteden van Marokko (naast Meknes, Rabat en Fez), en zullen vanuit daar tripjes maken naar andere plaatsen. Marrakesh staat bol van de islamitische kunst en deze reis is dan ook een uitgelezen kans om je kunsthistorische kennis te verbreden buiten de westerse kaders! We bezoeken onder andere eeuwenoude madrassa’s (koranscholen), koninklijke paleizen en graftombes, de kleurrijke souqs en stadstuinen. Naast islamitische kunst en architectuur zullen we ook kennismaken met de restanten van de Franse koloniale tijd in de stedenbouw en architectuur.

Yallah, tot in april!

View Event →
Met de Acco & Stuco naar Den Bosch
Mar
15
10:30 AM10:30

Met de Acco & Stuco naar Den Bosch

Ben jij avontuurlijk ingesteld? Hou je van reizen? Heb je zin in een dagje even lekker weg van alle Amsterdamse uitlaatgassen? En durf je het aan? Ga dan op 15 maart mee met de Acco en de Stuco naar het verre zuiden. Bestemming: Den Bosch!

Op 15 maart verruilen we onze hoofdstad voor het bourgondische Den Bosch. Daar bezoeken we het Noord-Brabandts Museum, waar we ook een rondleiding zullen krijgen. De Acco trakteert jullie vervolgens op een heerlijke Bossche Bol en daarna begeven we ons naar de Sint-Janskathedraal. Als we genoeg cultuur hebben gesnoven, is het tijd om nog even door te zakken in Café Roels. Een spelletje, een hapje, een drankje, het is allemaal mogelijk.

Giert de zachte G al door je lijf? Meld je dan snel aan door een mail te sturen naar activiteiten@kanvasamsterdam.nl. Vermeld hier ook bij of je in het bezit bent van een Museum- of ICOM-kaart.

Tot 15 maart!

View Event →
Halfjaarlijkse ALV
Mar
14
6:00 PM18:00

Halfjaarlijkse ALV

HALFJAARLIJKSE ALV

Donderdag 14 maart vindt de Halfjaarlijkse Algemene Ledenvergadering plaats. Het bestuur zal tijdens deze bijeenkomst het halfjaarverslag bespreken, reflecteren op het afgelopen half jaar en een blik werpen op de toekomst.

Grijp je Appie maaltijdsalade en haast je naar de Oudemanhuispoort om het bestuur een steuntje of een standje te geven. Na de ALV zal er geborreld worden in de Richel!

Graag attenderen we je erop dat de ALV voor commissieleden verplicht is.

WAT: Halfjaarlijkse ALV
WAAR: OHMP 0.017
HOELAAT: 18:00-21:00
WAAROM: Om al je liefde, ideeën en frustratie naar Kanvas te uiten (en gratis bier)

View Event →
Mama Cash Feminist Festival
Mar
8
to Mar 9

Mama Cash Feminist Festival

Aletta Jacobs studeerde als eerste vrouw aan de universiteit. Wilhelmina Drucker streed voor vrouwenkiesrecht. Simone de Beauvoir verachtte de macht van de man. Dolle Mina wou baas in eigen buik. Judith Butler zette gender in de spotlights.

En waar staan wij?

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag en vieren we alles wat feministische bewegingen tot nu toe hebben bereikt. Maar we blikken ook vooruit op de toekomst: welke idealen streven wíj na, wat moet er anders en hoe kan de kunst ons daarbij helpen en inspireren?

Het antwoord op deze vragen vind je op het Mama Cash Feminist Festival in het Stedelijk Museum van Amsterdam, op vrijdag 8 maart van 18:30 tot 22:30 uur. Kom daar samen met de Acco protesteren tegen de status quo door middel van beeldende kunst, muziek, performances, een Feminist Open Mic Night, speciale rondleidingen door de collectie vanuit een feministisch perspectief en boordevol activisme.

Meld je nu snel aan via activiteiten@kanvasamsterdam.nl

View Event →