Met Kanvas naar magisch Marokko!
Apr
8
to Apr 14

Met Kanvas naar magisch Marokko!

Willen we meer of minder Marokko?! Leg je paspoort maar vast klaar, want Kanvas gaat dit jaar voor het eerst de geborgenheid van het Europese continent achter zich laten! Tussen 8 en 14 april zetten we voet aan wal in het land van koning Mohammed VI. We zullen ons vergapen aan couscous, tajines en mierzoete muntthee en kennismaken met de veelzijdige en gastvrije Marokkaanse cultuur. We verblijven in ieder geval in de oude medina van Marrakesh, één van de vier koningssteden van Marokko (naast Meknes, Rabat en Fez), en zullen vanuit daar tripjes maken naar andere plaatsen. Marrakesh staat bol van de islamitische kunst en deze reis is dan ook een uitgelezen kans om je kunsthistorische kennis te verbreden buiten de westerse kaders! We bezoeken onder andere eeuwenoude madrassa’s (koranscholen), koninklijke paleizen en graftombes, de kleurrijke souqs en stadstuinen. Naast islamitische kunst en architectuur zullen we ook kennismaken met de restanten van de Franse koloniale tijd in de stedenbouw en architectuur.

Yallah, tot in april!

View Event →
Met de Acco & Stuco naar Den Bosch
Mar
15
10:30 AM10:30

Met de Acco & Stuco naar Den Bosch

Ben jij avontuurlijk ingesteld? Hou je van reizen? Heb je zin in een dagje even lekker weg van alle Amsterdamse uitlaatgassen? En durf je het aan? Ga dan op 15 maart mee met de Acco en de Stuco naar het verre zuiden. Bestemming: Den Bosch!

Op 15 maart verruilen we onze hoofdstad voor het bourgondische Den Bosch. Daar bezoeken we het Noord-Brabandts Museum, waar we ook een rondleiding zullen krijgen. De Acco trakteert jullie vervolgens op een heerlijke Bossche Bol en daarna begeven we ons naar de Sint-Janskathedraal. Als we genoeg cultuur hebben gesnoven, is het tijd om nog even door te zakken in Café Roels. Een spelletje, een hapje, een drankje, het is allemaal mogelijk.

Giert de zachte G al door je lijf? Meld je dan snel aan door een mail te sturen naar activiteiten@kanvasamsterdam.nl. Vermeld hier ook bij of je in het bezit bent van een Museum- of ICOM-kaart.

Tot 15 maart!

View Event →
Halfjaarlijkse ALV
Mar
14
6:00 PM18:00

Halfjaarlijkse ALV

HALFJAARLIJKSE ALV

Donderdag 14 maart vindt de Halfjaarlijkse Algemene Ledenvergadering plaats. Het bestuur zal tijdens deze bijeenkomst het halfjaarverslag bespreken, reflecteren op het afgelopen half jaar en een blik werpen op de toekomst.

Grijp je Appie maaltijdsalade en haast je naar de Oudemanhuispoort om het bestuur een steuntje of een standje te geven. Na de ALV zal er geborreld worden in de Richel!

Graag attenderen we je erop dat de ALV voor commissieleden verplicht is.

WAT: Halfjaarlijkse ALV
WAAR: OHMP 0.017
HOELAAT: 18:00-21:00
WAAROM: Om al je liefde, ideeën en frustratie naar Kanvas te uiten (en gratis bier)

View Event →
Mama Cash Feminist Festival
Mar
8
to Mar 9

Mama Cash Feminist Festival

Aletta Jacobs studeerde als eerste vrouw aan de universiteit. Wilhelmina Drucker streed voor vrouwenkiesrecht. Simone de Beauvoir verachtte de macht van de man. Dolle Mina wou baas in eigen buik. Judith Butler zette gender in de spotlights.

En waar staan wij?

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag en vieren we alles wat feministische bewegingen tot nu toe hebben bereikt. Maar we blikken ook vooruit op de toekomst: welke idealen streven wíj na, wat moet er anders en hoe kan de kunst ons daarbij helpen en inspireren?

Het antwoord op deze vragen vind je op het Mama Cash Feminist Festival in het Stedelijk Museum van Amsterdam, op vrijdag 8 maart van 18:30 tot 22:30 uur. Kom daar samen met de Acco protesteren tegen de status quo door middel van beeldende kunst, muziek, performances, een Feminist Open Mic Night, speciale rondleidingen door de collectie vanuit een feministisch perspectief en boordevol activisme.

Meld je nu snel aan via activiteiten@kanvasamsterdam.nl

View Event →